О нама

6Дечије позориште „Чарапа“ основано је и регистровано 1996. у Крушевцу као прво независно професионално позориште за децу у том граду а сцена у Београду отворена је 2004. год. у Културном Центру Чукарица где позориште континуирано ради до краја 2008. год.
Од 2008.- 2010.год. представе изводи на сцени „Театра 78“.
Осим репертоаром,интензивно се бави промовисањем позоришта у малим срединама кроз пројекте „ Чарапа на точковима“ и „Позориште за СВУ децу“.
Као партнерска организација Удружења грађана ЕКО АРТ од 2009.год бави се и промовисањем заштите животне средине и рециклажом и то кроз пројекат „И ја бринем о својој планети“ – „Лименкица – улазница“.

img_1106Од 2012.год. представе изводи недељом у Дечијем културном центру Београд.
На репертоару позориште има седамнаест представа : „Палчић“, „Пинокио“, „Басне и наравоученија“, „Пипи дугачка чарапа“, „Да је Мића прао руке…“, „Три јунаштва краљевића Марка“, „ Вук и седам јарића“, „Веровали или не?“, „Паткица жуткица“, „Три прасета“, „Неваљалко и добрићи у новогодишњој ноћи“, „ Како су дрво и цвет спасили свет“, „Круг око света“, „Поклањам ти љубав“, „Девојчица са шибицама“, „Рођенданска сапуница“, „Tom Thumb“.

У свом раду , осим еминентних стваралаца из света луткарства и позоришта уопште, упошљава и велики број младих, тек дипломираних или већ афирмисаних глумаца, ликовних уметника, драматурга, музичара, композитора.
Дечије позориште „Чарапа“ активан је члан међународне асоцијације позоришта за децу ASSITEJ.